



Kategoriler
Android Uygulamam
En Çok Arananlar
En çok okunan
- Flash Bellek içindeki görünmeyen dosya ve klasörleri açma sorunu
- 160 saatlik Bilgisayar Oparatörlüğü yeni modül halkeğitim kurs sınav soruları
- Car300 Car400 Cdr500 teyp kodu girme, hatalı kod girme, teyp kodu öğrenme
- Joomla Phoca Download Error while downloading file (Mime Type not found) hatası .rar dosyalarını indirme sorunu
- Corsa Krank Devir Sensör A hatası P0335
Etiketler
Ziyaretçi Sayımız
Ay2724
Toplam265910
Flash Bellek içindeki görünmeyen dosya ve klasörleri açma sorunu
Flash belleklerimizde en çok karşılaştığımız sorunlardan birisi de içinde hiç bir şey görünmemesi sorunudur. Bilgisayarımızda her şey tamamdır. Fakat başka bilgisayarlarda açmak için flash belleğimizi takarız içerisinde hiç bir şey görünmez. Aslında her şey olduğu gibi içerisindedir. Flash bellek sürücüsü üzerinde sağ tıklayıp boyutuna bakarsanız içerisinin aslında dolu olduğunu göreceksiniz. Gelelim sorunun çözümüne. Sorunu çözmenin bir kaç yöntemi var.
Saving Changes in not permitted. The changes you have made require the following tables to be dropped and re-created. You have either made changes to a table that can’t be re-created or enabled the option Prevent saving changes that require the table to b
Hatasının çözümü için Menu >> Tools >> Options >> Designers >> altındaki “Prevent Saving changes that require table re-creation”. seçimi kaldırdığınızda sorununuz çözülecektir.
Joomla Phoca Download Error while downloading file (Mime Type not found) hatası .rar dosyalarını indirme sorunu
Phoca Download ile rar uzantılı sıkıştırılmış dosyaları indirmiyorsanız aşağıdakileri uygulayın.
Phoca Download kontrol panelini açın. Sağ üst tarafta (configuration) seçeneklere girin. Seçenekler panelinden (general) genel sekmesini seçin. Allowed Files Types (Download) ve Allowed Files Types (Upload) yani izin verilen dosya tipleri alanlarının ikisine de {rar=application/x-rar} bu kodu yazın ve kaydedin. Sorun çözülecektir.
Eğer farklı uzantılı bir dosya eklemek istiyorsanız aynı şekilde yapmalısınız.
{jpeg=image/jpeg} {jpg=image/jpeg} {jpe=image/jpeg} resim dosyası için jpeg açılanlar belirtilmiş.
{txt=text/plain} txt uzantısı text olarak açılacak
{mpeg=video/mpeg} {mpg=video/mpeg} {mpe=video/mpeg} mpeg,mpg,mpe uzantıları mpeg olarak açılacak
{qt=video/quicktime}qt uzantısı quick time olarak açılacak
{doc=application/msword} word dosyalarınız msword olarak açılacak.
Bu işlem bilgisayarınıza dosyayı indirdiğinizde bilgisayarınız bunu hangi programda açsın diye belirtmek için yapılıyor. Eğer böyle bir dosya yok ise dosya çeşidi bulunamadı hatası verecektir.
Sekme çubuğuna resim koymak (favicon.ico)
Sekme çubuğunun yanındaki resmi değiştirebilmeniz için yapmanız gerekenler :
İstediğiniz resmi alıyorsunuz ve ismini favicon.ico olarak değiştirmeniz gerekiyor. Tabiki boyutunu küçültmeniz gerekecek ve .ico formatına çevireceksiniz. Bunu yapabilmak için Dynamic Drive- FavIcon Generator Favicon Generator gibi siteleri kullanabilir ya da çeşitli programları kullanabilirisiniz. Daha sonra templates klasörü içerisine ekliyorsunuz veya daha önceden olan ile yer değiştiriyorsunuz. Not: Templates klasörü içindeki image klasörünün içerisinde de olabilir. Daha sonra yenileyerek çalıştırabilirsiniz.
SQL de tablo oluşturmak ve tablo silmek
TABLO EKLEME
CREATE TABLE tablo ismi (
Sütun Adı Sütün Türü,
Sütun Adı Sütun Türü,
.....
...
...
)
Create table deyimiyle tablomuzu oluştururuz. Tablo ismi bizim tercihimize kalmıştır. İstediğimiz ismi verebiliriz. Tabiki isim verme kuralları çerçevesinde.
Parantez içinde kalan kısıma ise sütunlarımızın isimlerini ve hangi değer türlerinden oluşacağını yazarız. İstediğimiz kadar sütun ekleyebiliriz. Sütun ekleyip türünü belirtir ve virgül ile ayırarak diğer sütunun tanımına geçeriz.