



Kategoriler
Android Uygulamam
En Çok Arananlar
En çok okunan
- Flash Bellek içindeki görünmeyen dosya ve klasörleri açma sorunu
- 160 saatlik Bilgisayar Oparatörlüğü yeni modül halkeğitim kurs sınav soruları
- Car300 Car400 Cdr500 teyp kodu girme, hatalı kod girme, teyp kodu öğrenme
- Joomla Phoca Download Error while downloading file (Mime Type not found) hatası .rar dosyalarını indirme sorunu
- Corsa Krank Devir Sensör A hatası P0335
Etiketler
Ziyaretçi Sayımız
Ay2717
Toplam265903
Android uygulama ismini değiştirme
Android uygulamalarınızın ismini değiştirmek isterseniz bunu strings.xml dosyasından yapabilirsiniz. Uygulamanızın ismini belirleyen kısım AndroidManifest içerisindeki android:label="@string/app_name" kısmıdır.
Buradaki değer genelde strings.xml içerisinde tanımlanır.Aşağıdaki örnekte strings.xml içerisinde app_name olarak tanımlanmıştır.
app-->values-->strings.xml dosyasını açınız. ilkerdanali.com kısmına ne yazarsanız uygulamanızın adı o olacaktır.
<resources>
<string name="app_name">ilkerdanali.com</string>
</resources>
Android uygulama ikon değiştirme
Android uygulamalarımızda ikon ic_launcher ismi ayarlanmış şekilde gelmektedir. İlk olarak ic_launcer adıyla değiştirmeyi göstereceğim. File-->New-->Image Asset seçimini yapacağız. File sekmesine tıklayın daha sonra New seçeneğini seçin. Yeni açılan sayfada Image Asset seçeneğini seçeceksiniz. Daha sonra aşağıdaki ekran karşınıza gelecek.
Android Virtual Device AVD kurulumu
Android SDK Manager ile uygulamaları kurduktan sonra AVD yani Android Virtual Device kısmına geçiyoruz. AVD ile sanal bir android cihaz oluşturuyoruz. Android Studio programından 1 ile numaralandırılan AVD Manager ikonuna tıklıyoruz. Sonra açılan sayfadan 2 numaralı kısımdaki Create butonuna tıklıyoruz. Önceden oluşturduğunuz varsa seçerek edit derseniz tekrar ayarlama yapabilirsiniz. Biz yeni oluşturalım. 3 numaralı kısımdaki ayarlamaları yapıyoruz.
Android SDK Manager Kurulumu
Java Platform ve Android Studio programını kurduktan sonra sıra Android SDK Manager içerisindeki uygulamaları kurmaya geldi. Android SDK Manager resimde görülen Android Studio programındaki 1 numaralı kısımdan açılıyor. Açıldıktan sonra 2 numaralı kısımda güncellenmesi gereken uygulamalar kaç adet ise belirtilir. Ben daha önce kurduğum için install packages kısmı inaktif görünüyor.
Android Studio kurulumu
Android Studio kurulumu için Android Studio programı ve Java Platform (JDK) programlarını kurmamız gerekiyor. Android Studio programını kuruyoruz. Daha sonra ise Java Platformu yani JDK yı kuruyoruz. Programı çalıştırırsanız şu hatayı alırsınız. no jvm installation found. please install a 64-bit jdk veya no jvm installation found. please install a 32-bit jdk. Şimdi ayar kısmına geçeceğiz. Bilgisayarım üzerinde sağ tıklayıp özellikleri açıyorsunuz. Gelişmiş Sistem Ayarlarından Özellikleri açıyorsunuz. Ortam Değişkenlerine tıklayın. Kullanıcı Değişkenlerinden Yeni butonuna tıklayın.