Strings.xml içerisinde tanımladığımız bir string değeri java dosyamız içerisinde R.string olarak tanımladıktan sonra java içerisinde kullanabiliriz. Ancak bu dönen değer her zaman integer değer olmaktadır. java dosyamızda string olarak kullanmak istiyorsak aşağıdaki şekilde tanımlama yapmalıyız.. Örneğin string dosyası aşağıdaki gibi olsun.

<resources>
    <string name="app_name">App</string>
    <string name="url">http://ilkerdanali.com</string>
</resources>

Java dosyası içerisinde bunu R.string.url olarak kullanırsak R. bize integer değer döndürür.  String olarak kullanabilmek için.

getString(R.string.url)  olarak tanımlama yapmalıyız. Bunun sonucunda dönen değer string olacaktır.

Android telefonlarımızı test cihazı olarak kullanmak için, android cihazın ayar kısmına (yada ayarlar içerisinde sistem kısmına) geldikten sonra Geliştirici Seçeneklerini tıklayıp USB hata ayıklama kısmını işaretleyin. Artık deneme cihazı olarak telefonumuzu kullanabiliriz.

Eğer Geliştirici Seçeneklerini (USB Hata Ayıklama kısmını ) görmüyorsanız;

Android cihazınızın ayarlar kısmına girip sistemi açıyorsunuz. Cihaz hakkında kısmına tıklıyorsunuz. Açılan kısımdan Yapım Numarası üstüne sürekli tıklayınız. Bu tıklamalardan sonra telefonunuzun geliştirici modu etkinleştirilecektir.  Ayarlardaki sistem içerisine { } sekmesi belirecektir. Bu seçeneği tıklayarak USB hata ayıklama kısmını aktif hale getirin. Daha sonra test cihazı olarak kullanmaya başlayabilirsiniz.

 

Android ImageButton nesnesinde "content description attribute on image" gibi bir hata alıyorsanız içerik tanımlaması yapmadığınız içindir.

Aynı şekilde ImageButton, ImageView, EditText, CheckBox gibi nesnelerde de aynı hatayı alabilirsiniz. İçerik tanımladıktan sonra yada boş değer girdikten sonra hata ortadan kalkacaktır.

android:contentDescription="@string/description"        string.xml içerinde description adında tanımladığımız string değeri içerik olarak tanımlayabiliriz.

yada boş olarak tanımlama yapabiliriz

android:contentDescription="@null"

int dizisayisi=10; //10 adet dizi elemanı oluşturmak isteniyorsa girilecek sayı
int sayiboyut=100; //0-100 arasında sayı seçmek için.

int animdizi[]=new int[dizisayisi];


for(int i=0;i<dizisayisi;i++)

    { animdizi[i]=rnd.nextInt(sayiboyut)+1;
       for(int a=0;a<i;a++){
           if(animdizi[a]==animdizi[i])
                i--;
       }
    }

Verilen kod ile her girilen dizi elemanı daha önce girilenler ile karşılaştırılır ve farklı olması sağlanır.

Google Play içerine uygulamanızı yüklemeye çalıştığınızda com.example hatası alıyorsanız makalemi inceledikten sonra sorununuzu çözeceksiniz.

Google Play yüklediğiniz paketlerin com.(size ait bir isim)  olmasını ister. İlk uygulamayı uluştururken bir isim vermediyseniz Android Studio com.example olarak uygulamanızı başlatacaktır. Örneğin uygulamızın bir ismi olsun.Direnchesapla.

Android Studio üzerinde com.example.Direnchesapla  olarak paketimiz oluşturulmuş olacak.

ilk önce MyActivity.java dosyasını açın.Sizde ismi farklı olabilir. En üstte görünen package com.example.Direnchesapla;  üzerine gelin ve sağ tıklayın. Refactor seçeneğini seçip açılan yan pencereden Rename seçeneğini seçin.

 

 

 

Rename package seçeneğini seçin ve yeni bir isim girin Refactor deyin.

01409269
Bugün
Ay
Toplam
301
11882
1409269

Your IP: 18.97.14.85
2025-04-24 16:29