Android SDK Manager ile uygulamaları kurduktan sonra AVD yani Android Virtual Device kısmına geçiyoruz. AVD ile sanal bir android cihaz oluşturuyoruz. Android Studio programından 1 ile numaralandırılan AVD Manager ikonuna tıklıyoruz. Sonra açılan sayfadan 2 numaralı kısımdaki Create butonuna tıklıyoruz. Önceden oluşturduğunuz varsa seçerek edit derseniz tekrar ayarlama yapabilirsiniz. Biz yeni oluşturalım. 3 numaralı kısımdaki ayarlamaları yapıyoruz.
AVD Name: sanal aygıtın ismi
Device: Sanal aygıtımız yani hangi cihazı kullanacaksak onu seçeceğiz. Boyutu küçük seçerseniz bilgisayarınızı daha az kasar.
Target: Benim ayarımda Android 4.4W ve Android L var. Yalnız Android 4.4W ile denediğimde bbağlantı kuramadım. Android L ile başarılı bir şekilde bağlandı.
CPU/ABI: Ben ARM (armeabi-v7a) seçeneğini seçtim. Telefonlar için genelde bu kullanılıyor. TV ve İntel Atom olmak üzere iki seçenek daha vardı.
Keyboard: Bu seçenek seçiliyse eğer programda veri girişi varsa kendi bilgisayarınızın klavyesinden yapabilirsiniz.
Skin: Bu seçenekte No skin derseniz telefon yanında herhangi bir tuş kısmı gelmeyecektir. skin with dynamic hardware control seçeneğinde ise aşağıdaki resimde android ekranda göreceğiniz tuşlar gelecektir.
Front Camera : Ön kamera ile ilgili bir uygulamanız varsa buradan kamera seçmelisiniz. Seçeceğiniz kamerada bilgisayarınızdaki kamera olacaktır.
Back Camera: Arka kamera ile ilgili uygulama da burası seçilecektir.
Memory options: İlk kısım RAM, cihazınızın sanal belleğini belirliyorsunuz. İkinci kısım VM Heap yığın depolama kalitesini belirliyor.
Internal storage: Dahili depolama alanıdır.
SD Card: Cihazınıza takılı sd kartın kapasitesini girebilirsiniz.
Ayarlamaları yaptıktan sonra 4. kısım OK butonuna basıyorsunuz. Artıl cihazınızı tanımladınız. Create in altında START butonuna basarsanız sanal cihazınız çalışacaktır.