Android SDK Manager ile uygulamaları kurduktan sonra AVD yani Android Virtual Device kısmına geçiyoruz. AVD ile sanal bir android cihaz oluşturuyoruz. Android Studio programından 1 ile numaralandırılan AVD Manager ikonuna tıklıyoruz. Sonra açılan sayfadan 2 numaralı kısımdaki Create butonuna tıklıyoruz. Önceden oluşturduğunuz varsa seçerek edit derseniz tekrar ayarlama yapabilirsiniz. Biz yeni oluşturalım. 3 numaralı kısımdaki ayarlamaları yapıyoruz.

 AVD Name: sanal aygıtın ismi

Device: Sanal aygıtımız yani hangi cihazı kullanacaksak onu seçeceğiz. Boyutu küçük seçerseniz bilgisayarınızı daha az kasar.

Target: Benim ayarımda Android 4.4W ve Android L var. Yalnız Android 4.4W ile denediğimde bbağlantı kuramadım. Android L ile başarılı bir şekilde bağlandı.

CPU/ABI: Ben ARM (armeabi-v7a) seçeneğini seçtim. Telefonlar için genelde bu kullanılıyor. TV ve İntel Atom olmak üzere iki seçenek daha vardı.

Keyboard: Bu seçenek seçiliyse eğer programda veri girişi varsa kendi bilgisayarınızın klavyesinden yapabilirsiniz.

Skin: Bu seçenekte No skin derseniz telefon yanında herhangi bir tuş kısmı gelmeyecektir. skin with dynamic hardware control seçeneğinde ise aşağıdaki resimde android ekranda göreceğiniz tuşlar gelecektir.

Front Camera : Ön kamera ile ilgili bir uygulamanız varsa buradan kamera seçmelisiniz. Seçeceğiniz kamerada bilgisayarınızdaki kamera olacaktır.

Back Camera: Arka kamera ile ilgili uygulama da burası seçilecektir.

Memory options: İlk kısım RAM, cihazınızın sanal belleğini belirliyorsunuz. İkinci kısım VM Heap yığın depolama kalitesini belirliyor.

Internal storage: Dahili depolama alanıdır.

SD Card: Cihazınıza takılı sd kartın kapasitesini girebilirsiniz.

Ayarlamaları yaptıktan sonra 4. kısım OK butonuna basıyorsunuz. Artıl cihazınızı tanımladınız. Create in altında START butonuna basarsanız sanal cihazınız çalışacaktır.

 

Yorum ekle


Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter